maandag 25 februari 2013

Jamkoekjes

Eindelijk! Zelfgemaakte koekjes waar ik Jaap echt blij mee maak! Anna probeert alles wat ik maak en lust ook eigenlijk alles. Jaap niet. Ligt natuurlijk ook aan de leeftijd, maar hij is vooral van de hartige dingen. Hij eet tussendoor vaak liever een cracker met smeerkaas dan een koekje. Toch wilde ik voor hem ook graag eens echt iets lekkers! Dat is nu gelukt met deze jamkoekjes. Als ik deze gemaakt heb, is het hier echt feest!

Recept:
250 Gr. Doven farm witte bloem
250 Gr. Rijstmeel (of - bloem)
250 Gr. Suiker
1/2 eetlepel fiberhusk
2 zakjes vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
250 Gr. Roomboter
2 eieren
(Aardbeien)jam

Uitstekers, bakplaten en bakpapier. 

Doe alle droge ingrediĆ«nten in een kom en roer door elkaar. Snij de boter in kleine stukjes en voeg toe en voeg de eieren toe. Kneed er een mooie soepele deegbal van (evt eerst met mixer en kneedhaken). 
Rol de helft van het deeg uit op een met meel bestoven oppervlak tot ongeveer een halve centimeter. Steek met een grotere uitsteker, rondjes of bijvoorbeeld hartjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleed bakblik. Leg in het midden van elk koekje een hoopje jam. 
Rol de andere helft van het deeg uit en steek ook hier eerst grotere vormpjes uit. Steek dan met een kleinere vorm de binnenkanten uit de koekjes. Nu heb je als het ware randen voor om de jam heen. Dit zijn dus de bovenkanten van de koekjes. Leg ze bovenop de koekjes op de bakplaat en druk de randen een beetje aan. 
Bak in de oven tot ze iets gekleurd zijn, ongeveer 25 minuten. 

Eerst even op de bakplaat laten afkoelen en daarna op een rooster. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten