maandag 12 maart 2012

De lente komt eraan

Het is alweer even geleden dat ik wat geschreven heb. Tja, ik had gewoon ff een dipje. Té druk, té moe, té hectisch en té veel andere dingen aan mijn hoofd. Maar..... de zon begint te schijnen en de lente komt eraan! Daar krijgt een mens toch vreselijk veel energie van! Héérlijk!
Dus ik kan er weer volle bak tegenaan! Weer lekker koken en bakken. Nieuwe recepten proberen etc. etc.
Even een update:
We moeten een schoolkeuze voor onze oudste gaan maken.... Hij is pas net drie, maar ja, hij moet dus dit schooljaar al opgegeven worden voor de basisschool. Ik vind het prachtig! Hij wil zooooo graag naar school toe! Kei leuk! Alleen de keuze is erg lastig.
Bij ons in de wijk zitten twee basisscholen. Het zijn allebei gewoon goede scholen. De ene is openbaar en de andere katholiek, maar verder zie ik niet zoveel verschil. Hoe maak je dan de juiste keuze? Vorige week hadden we een informatieavond en open dag van de openbare school. Deze week van de katholieke. Daarna moeten we maar eens een keuze gaan maken. Ik heb er in ieder geval ook zin in! Lijkt me helemaal geweldig.

En nog even over het brood bakken. Ik bak nog steeds met Twello's Boerenbruin. Op de verpakking staat dat je het moet bakken op het "french" bakprogramma. Alle andere glutenvrije broden moeten op het kortste, of glutenvrije programma. Nu heb ik een broodbakmachine met glutenvrij programma, dus alle broden werden op dit programma gebakken. In 2 uur klaar. Toch wilde ik eens proberen hoe het gaat als ik dat "french" programma zou gebruiken. Dit duurt (niet schrikken) 6 uur!!!! Dat is nog een heel gedoe om dat goed te plannen. 6 uur brood bakken, 2 uur afkoelen en dan snijden en in de vriezer stoppen.... Hmm, ik werk 's ochtends en ga om 22.00u naar bed....
Ik heb het vorig weekend eens geprobeerd. Resultaat: SCHITTEREND! Het is nog beter geworden! Geweldig! Eigenlijk wil ik het brood nu dus altijd op dit programma bakken, maar 6 uur is niet zo praktisch. Gelukkig ging het vandaag super. Brood aangezet voordat ik ging werken. Toen ik thuis kwam, was het onderhand klaar! Dat ging wel lekker dus. Het is alleen even wat werk erbij 's morgens en daar zit ik meestal niet op te wachten... Gelukkig hoef ik dit niet elke dag te doen en het resultaat mag er zijn.
Verder heb ik de afgelopen twee weken ook nog een glutenvrije appeltaart gemaakt, glutenvrije peanutbutter cookies en nutella koeken! Haha, ik heb dus genoeg gedaan, heb er alleen even niet over geschreven. Overigens ook omdat de recepten niet naar mijn zin zijn. De appeltaart ga ik binnenkort nog eens maken, maar dan met eigen aanpassingen. Daarna volgt het recept ook.

Verder heb ik niet zo veel meer gekookt. Ja we hebben wel gegeten, maar niet altijd glutenvrij. Anna eet het toch nog niet mee, dus we hebben gewoon wat "oude" gerechten gemaakt. Lekker makkelijk. Vandaag wel weer begonnen en een fantastich en vooral makkelijk recept voor de maandag gevonden. Gemarineerde spekreepjes met paksoi en cashewnoten. Binnenkort ook hier te vinden.

Tot zover mijn update van de afgelopen weken en smakelijk eten!

3 opmerkingen:

 1. Mooie site en fijn om te lezen. Allemaal zo herkenbaar als moeder van een 2 jarige met coeliakie.
  Ik wacht je recepten af, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo mama Monique. Wat leuk dat je reageert!
   Ik probeer zoveel mogelijk recepten te plaatsen. Niet alleen maar glutenvrij, maar vooral ook kindvriendelijk!
   En hoe meer glutenvrije mama's hier, hoe beter! Het is af en toe erg prettig om ervaringen te delen! Hoe lang hebben jullie de diagnose al?

   Groetjes
   Sandra

   Verwijderen
 2. Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com

  BeantwoordenVerwijderen