maandag 12 maart 2012

Gemarineerde speklapjes met paksoi en cashewnoten

Lekker makkelijk en snel.

2 personen, 15 min voorbereiden, 10 min

Ingrediënten:

2 speklapjes
1 struik paksoi
Roerbakmie
Wokolie
1,5 theelepel kerrie
Een handje cashewnoten

Voor de marinade:
2 Eetlepels (wok)olie
1 eetlepel witte-wijnazijn
1 theelepel mosterd
Zout en peper.

Roer de ingrediënten van de marinade door elkaar.

Snijd de speklapjes is dunne reepjes en leg ze minimaal 1 uur in de marinade.

Snijd de paksoi in reepjes. Kook de roerbakmie in een paar minuten gaar en giet af.

Verhit de wokolie in de wok en roerbak de spekreepjes op hoog vuur goudbruin en gaar. Haal ze uit de wok en houdt ze warm in aluminiumfolie. Roerbak de paksoi in het bakvet van de spekjes. Voeg de kerrie en de cashewnoten toe en roerbak het geheel ca. 3 minuten. Voeg de mie toe en laat even door en door warm worden.

Schep het mengsel op een bord en leg de spekreepjes erbovenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen