maandag 27 februari 2012

Risotto met gerookte zalm en broccoli

2 personen – 45 minuten bereiden

Ingrediënten:

1 bosuitje
+/- 6 dl visbouillon
1 el olie
200 gr risottorijst
1 dl droge witte wijn
150 gr gerookte zalm
Dille
200 gr broccoli

Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen
Breng de visbouillon aan de kook
Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen. Giet de wijn erbij en wacht tot dit is opgenomen. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht. Voeg steeds wat bouillon toe. Kook de risotto in 20-25 minuten gaar.
Snij intussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze in +/- 10 minuten beetgaar.
Snijd de zalm in reepjes en meng ze met wat dille door de risotto.
Bron: voedingscentrum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten