maandag 5 november 2012

Glutenvrije boodschappen

Glutenvrij boodschappen doen... dat is dus iets waar ik niet blij van word!

Afgelopen zaterdag gingen wij met de kinderen naar Oosterhout. Daar zit een redelijk grote reform winkel, die veel gelutenvrije spullen heeft. Leuk idee. Normaal bestel ik al mijn (glutenvrije) boodschappen via internet, maar diepvriesproducten worden niet thuisbezorgd. En nergens (hier in de buurt) verkopen ze veel producten. Bij de Plus zijn de kroketten lekker, bij de jumbo de frikadellen en pizza's... de andere boodschappen doen we bij de albert hein. Niet echt efficient dus en niks voor mij. Ik heb er een hekel aan om de hele stad rond te rijden om overal boodschappen te doen. Dus naar Oosterhout. Flink hamsteren.

Ik dacht dat het ook voor de kinderen leuk zou zijn om zelf eens een pakje koekjes uit te kiezen of zo... Dat viel tegen. Ze vonden er niets aan en na vijf minuten in de winkel waren ze het echt wel beu...
Dus met twee jankende kinderen, super chagerijnig de winkel door.

Ze hadden er bij lange na niet alles wat ik nodig had, maar wel veel keuze in de diepvries. Maar liefst vier verschillende pizza's!
We gingen vooral voor de snack's voor in de frietpan....Mijn god?! Die zijn niet te betalen. Wij (de kinderen en ik dan) houden nogal van frietjes eten en dat doen we dan ook meestal wel 1 keer per week. De kinderen lusten op zich ook wel een knakworstje bij de friet, maar ja, ik niet. Dus op zoek naar lekkere glutenvrije kroketten...
Nou die hebben we wel gevonden! De glutenvrije kroketten van Kwakman zijn echt hartstikke lekker, maar je betaald wel € 7,50 voor 4 kroketten! Tja, dat is dus 1 keer frietjes eten en ze zijn op!! De frikadellen hadden ze er niet van Kwakman, maar van Le poole. Dat viel mee.... 5 stuks voor € 4.40. Alleen ze zijn niet te eten!! Droog en taai! Bah.
De pizza's zijn allemaal tussen de € 5,-- en € 5.50, dat is nog te doen, maar dan heb je dus wel een simpele pizza margherita. Iets bijzonders moet je zeker niet verwachten.

Nadat we voor bijna 120,-- aan boodschappen gedaan hadden (pizza, snack's, koekjes, pasta) kan ik maar 1 ding bedenken: ik ga toch maar zoveel mogelijk zelf maken. Dat moet echt goedkoper zijn, behalve dan als je de "werkuren" gaat tellen, maar dat doen we dan maar niet.
Kroketten maken, lijkt me niet zo handig, maar ik denk dat wij de volgende keer als we friet eten, maar gewoon een hamburger bakken. Pizzadeeg zal ik ook eens gaan proberen. Dat wil ik al heel lang doen, maar het komt er steeds niet van.

O ja en dan nog wat: Straks mogen we niet eens meer de extra dieetkosten aftrekken van de belastingdienst! Het is toch gewoon te belachelijk voor woorden!!

3 opmerkingen:

 1. Heb je wel eens kant en klare pizzabodems geprobeerd? 2 stuks kosten ongeveer 4 euro, dan kun je zelf bedekken met wat je wilt, hier zijn ze in ieder geval erg populair. Wij kopen de kroketten en Frikandellen alleen maar bij de Jumbo, daar zijn ze wel leuk geprijsd. Ik zie ook wel eens de diepvriesproducten van kwamen en le Poole bij de gezondheidswinkel liggen en ik schrik dan ook elke keer weer van die torenhoge prijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees hier over gv kroketten en frikandellen, van welk merk zijn die? Kom nog maar net kijken in het hele GV gebeuren nl...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb net een stukje geschreven op mijn blog glutenvrijenblij.blogspot.com over de glutenvrije kroketten/frikandellen die je kunt kopen bij de jumbo.

   Verwijderen