vrijdag 27 januari 2012

Paddestoelen Muffins en Piratenkoekjes

Volgende week vieren wij Jaap zijn 3e verjaardag en ik had een geweldig idee. Zijn feestje staat in het teken van kabouter Plop en ik wilde proberen om alles glutenvrij te maken.
Aangezien we pas ruim een maand met het dieet bezig zijn, ben ik nog niet begonnen met taarten bakken of zo. Dat komt nog wel, maar ik dacht glutenvrije muffins, verkleed als paddestoelenhuisje, dat moet wel lukken! Leuk in het thema van zijn verjaardag.

Aangezien je glutenvrij meel in alle soorten en maten hebt, vond ik het erg lastig om te kiezen. Ik heb bij het broodbakken al ontdekt dat het nogal veel verschil maakt, welk meel je kiest. Daarnaast zijn honderden verschillende recepten om glutenvrije muffins te maken...hmmmm en ik begon afgelopen week met oefenen....
Dus ik dacht, ik ga op zoek naar kant en klare, glutenvrije muffinmix. Dat moet wel goed gaan. Nou niet dus. De eerste variant (shake en bake, ik had het kunnen weten) was echt geen succes. De muffins waren te smerig voor woorden! Oh wat was ik teleurgesteld (en ja ook gewoon boos).

Na een paar dagen heb ik het opnieuw geprobeerd. Dit maal met een mix van mixwell. PERFECT. Muffins waren super lekker. Zo lekker dat ik ze tijdens de middagdutjes meteen heb omgetoverd tot paddestoelen! Ik was ervan overtuigd dat de kinderen dat geweldig zouden vinden! Hahaha.

Ja ze vonden de paddestoelen inderdaad heel leuk.... om te zien, maar niet om op te eten! Ze vonden de Muffins wel heel lekker, maar ze wilden ze pas proeven toen ik het dak er maar afgehaald had...!!

Ook de Piratenkoekjes stonden al even op mijn lijstje om te maken. Ik was nu (met de paddestoelen) toch met marsepein en fondant in de weer, dus die heb ik ook maar een paar gemaakt. Helaas kan ik die dus ook zelf opeten... Ze zijn overigens wel lekker!

Anyway, Jaap vond de muffins best oke, maar hij wilde voor zijn verjaardag toch wel een echte taart. Dus heb ik vanmorgen maar gewoon bij de bakker een slagroomtaart voor hem besteld. Niet glutenvrij.

We houden Anna wel gewoon goed in de gaten. Ja ze moet ook leren dat ze niet alles mag hebben, maar in de toekomst wil ik de feestjes bij ons thuis wel glutenvrij maken, zodat het voor haar ook echt feest is. Alleen moet ik dan toch iets meer ervaring hebben met het bakken van taarten enzo.

Zal binnenkort maar eens gaan oefenen. De vorderingen zin hier te volgen..

1 opmerking:

  1. Ontwaak uit de matrix met magische paddestoelen: http://www.detruffels.be

    BeantwoordenVerwijderen