zondag 26 februari 2012

Ovenschotel met gehaktballetjes en winterpeen

4 personen – bereiden 30 min – wachten 40 min

Ingrediënten:

2 el olijfolie
2 uien
400 gr half om half of rundergehakt
1 teen knoflook, geperst
2 tl gedroogde tijm
2 el ketjap
700 gr winterpeen
700 gr aardappelen

Verwarm de oven voor op 180 graden
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze 5 minuten. Spoel af met koud water.
Rasp de winterpeen en snijd deze in kleine plakjes.
Snipper de ui en draai balletjes van het gehakt.

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 minuten. Schep de gehaktballetjes erbij en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin.
Voeg de knoflook, de tijm, de ketjap en peper en zout naar smaak toe. Schenk er 150 ml water bij en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook en laat even pruttelen.

Schep de ui en de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal. Schep de wortel erdoor. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes. Verdeel het braadvocht erover.
Bak de ovenschotel in c.a. 40 minuten gaar en goudbruin.

Tip: u kunt de ovenschotel invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en warm het in de oven op 180 graden in 20 minuten op.




 Bron: AH receptkaarten week 52-1 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen