zondag 12 februari 2012

Glutenvrije quiche met paprika

Vandaag heb ik een nieuw recept geprobeerd. Althans ik heb een gewoon recept omgezet naar een glutenvrij recept. Ik dacht dat een quiche ook leuk eten zou zijn voor twee van die kleintjes. Dat is namelijk bij ons een beetje een probleem. Glutenvrij koken is niet zo moeilijk als je gewoon aardappels, groente en vlees eet. Helaas wil dat nog niet zo bij ons. Anna eet vooral nog steeds heel smeuïg eten. Er mogen wel stukjes in zitten, maar vooral veel saus. Potjes eten doet ze prima, maar met de pot mee eten is lastig. Glutenvrije pasta met tomatensaus gaat goed, maar alle andere dingen nog niet zo. Het is dus vooral lastig om glutenvrij te koken op een manier dat de kinderen het ook willen eten. Een hele uitdaging!
Maar goed, een hartige taart, dat zie er leuk uit enzo, dat willen ze vast wel eten! (haha dat dácht je!)

Ik gebruikte het volgende recept:

Ingrediënten:

8 plakjes glutenvrij bladerdeeg
8 eieren
350 gram geraspte kaas
250 gram spekjes
200 ml room
1 rode paprika
Beetje glutenvrij paneermeel en glutenvrije bloem
Beetje peper en zout
Een teen knoflook en een ui

Een ingevette springvorm

Verwarm de over voor op 180 graden.

Snijd de paprika in hele kleine stukjes.
Fruit de knoflook en de ui in een koekenpan. Doe er de spekjes bij en bak ze tot ze bruin zijn. Voeg op het laatst de paprika toe en bak even mee.

Het ontdooide bladerdeeg even goed doorkneden en daarna uitrollen tot een dunne lap. Bekleed hiermee de ingevette springvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi wat glutenvrij paneermeel over de bodem.

In een grote kom de eieren opkoppen tot een schuimige massa. Voeg de room toe. Daarna de kaas en het spek/paprikamengsel toevoegen.
Schenk het mengsel in de springvorm.
Let op: de ingrediënten moeten gelijkmatig verdeeld worden.
Strooi er peper en zout overheen.
Zet de vorm in het midden van de oven.
Laat hem +/- 30 minuten bakken op 180 graden, daarna nog +/- 30 minuten op 170 graden.
Ik vond hem er zelf heel goed uitzien! Mijn man en ik vonden hem ook hartstikke lekker. Eigenlijk geen verschil met een gewone quiche. Prima dus.
Alleen de kinderen wilden hem dus echt niet eten! Jaap heeft er een beetje van geproeft. Hij vond het volgens mij best lekker, maar wilde niet meer eten omdat Anna ook niet wilde!
Helaas wilde Anna hem zelfs niet proeven! Ze weigerde resoluut haar mond open te doen! Heel jammer, want ik denk echt dat ze het lekker gevonden had. Het is in ieder geval een prima glutenvrij recept, dus hopelijk wil ze hem de volgende keer wel proeven!

3 opmerkingen:

  1. Hi Sandra,
    Ik kwam jouw website tegen op de coeliakie.startpagina
    En nu ben ik (natuurlijk) druk aan het lezen. Misschien plaats ik nog wel meer reacties ;-)

    Weet je dat je ook heel makkelijk quiche kan maken zonder deeg?
    Zie ook: http://www.mirjamholleman.nl/?p=2247

    Groetjes, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Mirjam,

    Wat leuk dat je reageert op mijn site! Je bent van harte welkom, en het zou idd leuk zijn als je meer reacties achterlaat! Hihi hoe meer feedback hoe beter! Ik heb net ook even op jouw site gekeken! Leuk!
    Hoe meer lekkere recepten we samen kunnen vinden, hoe beter (lees: makkelijker) het glutenvrije leven wordt!

    Groetjes
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zal binnenkort weer eens wat meer recepten plaatsen. Want recepten genoeg! Maar ze slingeren nu nog overal door ons huis. Zal ze binnenkort eens bundelen op mijn website ;-)

    BeantwoordenVerwijderen